Ανακοίνωση 27/7/2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ

Ευχαριστούμε τον λαό της Θες/νίκης, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγανακτισμένους και τους αλληλέγγυους που στηρίζουν καθημερινά με κάθε μέσο, την προσπάθειά μας, σε αυτό τον δύσκολο αλλά αποφασιστικό αγώνα μας. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη όχι μόνο από Έλληνες, αλλά και από τουρίστες από όλο τον κόσμο που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές. 
 
Ενημέρωση...

Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας όντας από τον Μάιο απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις (καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα, συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη κτλ) ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας (που είχαμε από τον Δεκέμβριο), ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος. Όλο το προηγούμενο διάστημα εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας.
Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!!!! κάνοντας πράξη τις απειλές της ενάντια στην επίσχεση εργασίας που θα ξεκινούσε από την επόμενη μέρα και τους είχε κοινοποιηθεί εξωδίκως 10 μέρες πριν. Στην Επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από τις 22/7 άρχισε να μας κοινοποιεί τις απολύσεις που είναι παράνομες και καταχρηστικές λόγω επίσχεσης εργασίας.
Τι ακριβώς κάνουμε – Πως λειτουργούμε
Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, δίνουμε το παρόν στο χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα από την κινητή περιουσία ο εργοδότης. Στις 15/7 ημέρα που έκλεισε η εταιρεία, καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα στο δικαστήριο και κερδίσαμε προσωρινή διαταγή που καλύπτει την υλοποίηση των αποφάσεών μας.
Δεν πουλάμε !!!! – Προσφέρουμε ροφήματα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όποια έξοδα απαιτεί αυτός ο αγώνας, με την όποια οικονομική ενίσχυση προαιρείται καθένας να αφήσει, αλλά και για να μπορέσουμε να είμαστε ζωντανοί εμείς και οι οικογένειές μας.
Αποφασίζουμε όλοι μαζί !!! για όλα τα θέματα που αφορούν τις ενέργειές μας καθώς και για ότι κινήσεις κάνουμε, μέσω των Γενικών μας Συνελεύσεων που γίνονται καθημερινά.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.
Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας.
  • Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας.
  • Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.
Σας καλούμε να μας στηρίξετε ηθικά και οικονομικά με την παρουσία σας

Όλοι στα δικαστήρια την Πέμπτη 25/8/2011
ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων


Εργαζόμενοι της Εταιρείας «applebees» στη Λ. Νίκης
Applebee’s squat. blogspot. com

1 σχόλιο: