Seeking our rights as workers. The Applebbe's Squat blog


Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μετά από δύο μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος....


Το μήνα Δεκέμβριο έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και τον Απρίλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα και συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση των θέσεων εργασίας μας (εργαζόμαστε στο κατάστημα στη λεωφόρο Νίκης 15 άτομα και συνολικά στην εταιρία 150).

Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, δίνουμ το παρόν στο χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να μείνουμε οι εργαζόμενοι στο μαγαζί και με την όποια οικονομική ενίσχυση προαιρείται καθένας να αφήσει να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας«applebee's» στη Λ. Νίκης (45)

21 σχόλια:

  1. Μπράβο , παιδιά! Ποιος τα έχει τα Applebee's στη Θεσσ/νίκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως στο status μου στο fb, έκανα ένα άνοιγμα με το παρακάτω μήνυμα.

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
    Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του Applebee's στην Λεωφόρο Νίκης.
    Ας περάσουμε όλοι για ένα καφεδάκι με μόλις 1 ευρώ, σε καφετέρια της Παραλίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σας! Θάρρος, αλληλεγγύη και αξιoπρέπεια. Ξέρετε αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό έπρεπε να κάνουν όλοι απο το να επαιτούν αυτά που τους χρωστάνε!!
    μπράβο και καλη συνέχεια :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάληψη στα μέσα παραγωγής, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διεύθυνση είναι ...; Λεωφόρος Νίκης πόσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο. Επιτελους να βλεπουν ολοι - εργοδοτες και οι συμμαχοι τους (με τον εναν η τον αλλον τροπο) πως οι εργαζομενοι μπορουν και θα παρουν τις ζωες τους στα χερια τους. Ο αγωνας στα χερια των εργαζομενων.

    Το αναδημοσιευω στο blog οπου υπαρχει link για την σελιδα της Κινησης Εργατικης Χειραφετησης και Αυτοοργανωσης που εχει αναλαβει αντιστοιχα εγχειρηματα σε διαφορους τοπους δουλειας.

    Κρατηστε γερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ παιδιά. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στον αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο παιδια για τη δυναμη που βρηκατε να κανετε ολα αυτα. Ευχομαι να τα καταφερετε. Κριμα που ειστε Θεσσαλονικη και δεν μπορω να ερθω να σας ενισχυσω οικονομικα... μιας και λατρευω το φαγητο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή δυναμη παιδιά!Ρίξτε τις τιμές όσο μπορείτε!Καφέδες έως 3 Ευρώ και φαγητό με 10€ το άτομο και θα σας στηρίξουμε!Να ειστε βέβαιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο παιδιά!! Καλό κουράγιο! Γράφετε ιστορία!!
    Κρίμα που είμαι στην Αθήνα και δεν μπορώ να έρθω για καφεδάκι. Μακάρι να γίνουν κι εδώ ανάλογες κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλή συνέχεια !!

    Μακαρι ολλοι οι εργαζομενοι που ζουν και βιωνουν τον εργασιακο μεσαιωνα που επιβαλουν τα αφεντικα να αντιδρουν και να προασπίζονται τα συμφεροντα τους κατ αυτον το τροπο ..δειξτε στον κοσμο οτι υπαρχει και η αλλη πλερα ,μια αλλη πραγματικότητα πιο υγιής !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΙΔΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!!! ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο παιδιά!!! Φτηνό ποτό και φαγητό χωρίς απόδειξη!!! Οφθαλμός αντί οφθαλμού!! Το σκεφτήκατε πολύ ώρα φαντάζομαι πως θα πάρετε με το δικαιότερο τρόπο το αίμα σας πίσω!! Μπράβο και για την οργάνωση!! Διαφήμιση σε χρόνο dt!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το θέμα δεν είναι να πάρουμε μόνο αυτά τα μέσα παραγωγής, αλλά και τα κέρδη τους καθώς και την εξουσία σχεδιασμού του κόσμου μας!... ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΡΑ. ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ! ΑΜΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πως μπορώ να επικοινωνήσω με τον εκπρόσωπο του καταστήματος στη Λ. Νίκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαζι σας παιδια, συνεχιστε ετσι, μη σας πτοει τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ζήτω!
    Ετσι πρέπει ν΄αναλάβομε και τήν λειτουργία του κράτους μας και να πάνε στο διάολο οι παρασιτικοί κι οι παρέες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Mπράβο σας παιδιά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά στην προσπάθειά σας. Μόνο προσοχή γιατί βλέπω να σας καπελώνουν οι ''αγανακτισμένοι'' του Λευκού Πύργου και θα είναι κρίμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλη δυναμη! ΘΑ το προωθησουμε οπου μπορουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή