Ανακοίνωση 4/8/2011

Την Τρίτη 2 Αυγούστου αναβλήθηκε η υπόθεσή μας για δέσμευση της περιουσίας της εταιρίας, εκδόθηκε δε απόφαση από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, για διατήρηση της προσωρινής διαταγής που είχαμε ήδη οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διατηρηθεί η ισχύουσα κατάσταση εντός του καταστήματος...
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αφού με την παρέμβαση που έκανε δεν πέτυχε την άρση της προσωρινής διαταγής ασφαλιστικών μέτρων, προχώρησε σε μηνύσεις προς τους εργαζόμενους για “αυτοδικία” και “διατάραξη της οικιακής ειρήνης”. Προσφεύγοντας στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και στην εισαγγελέα ποινικών διώξεων κ. Καρανίκα διατείνεται ότι εντός του καταστήματος “διαπράττονται ποινικά αδικήματα" και ότι έχει γίνει “πολιτικό κέντρο” και “άνδρο αλλοδαπών”, ζήτησε δε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κατά των "εγκληματιών"- εργαζομένων!
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μην έχοντας άλλα όπλα να χρησιμοποιήσει καταφεύγει στο κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του για να "υπερασπίσουν" την ιδιοκτησία του και το “πρόσωπο” της παραλίας.
Ακολούθως η Εισαγγελέας μας ανακοινώνει ότι δεν θα δείξει ανοχή σε βάρος των εργαζομένων και ότι το συμφέρον του ιδιοκτήτη του καταστήματος είναι υπέρτερο του συμφέροντος των εργαζομένων! Δηλώνει δε ότι άμεσα επίκειται η ενεργοποίηση αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των εργαζομένων και οι συλλήψεις τους!
Σαν εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. Η εισαγγελέας και η αστυνομία, αντί να κινηθούν ενάντια στον καθόλα παράνομο εργοδότη μας Χαρίλαο Γκορίτσα, ο οποίος χρωστάει στο ΙΚΑ, στις τράπεζες, στους προμηθευτές και στους εργαζόμενους εκατομμύρια ευρώ και μένει στο απυρόβλητο, όπως έγινε και με την προηγούμενη εταιρία που είχε πριν 7 χρόνια, την ΕΜΠΕΔΟΣ κατασκευαστική ασκεί διώξεις προς εμάς τους εργαζόμενους που παλεύουμε να πάρουμε τα δεδουλευμένα μας.
Η τρομοκρατία κράτους, ιδιοκτήτη και εργοδοτών δε μας τρομάζει! Αυτοί που ζημιώνουν, κατακλέβουν και οδήγησαν την οικονομία και το κράτος σε χρεωκοπία είναι οι εργοδότες, οι ιδιοκτήτες και η λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί και καλούμε φίλους και αλληλέγγυους, το λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθεί στον δίκαιο και αποφασιστικό αγώνα μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!!!

Εργαζόμενοι της Εταιρείας «applebees» στη Λ. Νίκης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου